• جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ -
  • 19 April 2024

  • جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ -
  • 19 April 2024
با هدف تعامل صنعت و دانشگاه صورت گرفت

بازدید اساتید دانشگاه علم و صنعت از صنایع استان کرمان

گروهی 20 نفره از اساتید دانشگاه علم و صنعت ایران، در سفر چهار روزه خود به کرمان از صنایع مختلف استان مانند نیروگاه سیکل ترکیبی، صنایع ممتازان، سیمان ممتازان، کارخانه قطعه گستر، مرکز نوآوری تگ، گروه صنعتی بارز، نیروگاه خورشیدی ماهان، آلومینیوم هزار و کارخانه ذوب و نورد بازدید کردند و در جریان مسائل و مشکلات این صنایع قرار گرفتند.

همچنین نشستی با حضور این اساتید و جمعی از فعالان اقتصادی در اتاق کرمان برگزار شد که رئیس اتاق کرمان در این نشست ارتباط صنعت و دانشگاه را لازمه توسعه پایدار عنوان کرد و گفت: استفاده از دانش اساتید دانشگاه در صنعت، توسعه تکنولوژی، افزایش بهره‌وری و از سوی دیگر تبدیل دانشگاه‌ها به دانشگاه‌های کارآفرین می‌تواند به بهتر شدن این تعامل دو طرفه کمک کند. سیدمهدی طبیب زاده، با تاکید بر مهارت آموزی دانشجویان ادامه داد: بررسی های انجام شده در کرمان نشان می دهد که دانش آموختگانی که تنها یک مهارت دارند 21 درصد شانس پیدا کردن شغل برای آنها افزایش می یابد. وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه ارتباط تاثیرگذار صنعت و دانشگاه از حالت شعار خارج و به مرحله عمل برسد، افزود: دانشگاه‌های ایران در بین 141 کشور دنیا از نظر مهارت آموزی رتبه 133 را دارا هستند که انتظار بیش از این وجود دارد تا بتوان به صنایع کمک کرد.

دانشگاه علاوه بر آموزش به تجاری سازی بپردازد

در ادامه عضو هیات رئیسه اتاق کرمان گفت: 25 درصد واحدهای صنعتی استان بیش از 75 درصد ظرفیت خود و حدود 25 درصد آنها بین 50 تا 75 درصد ظرفیت خود کار می کنند و 50 درصد مابقی نیز نیمه تعطیل هستند. عباس جبالبارزی، با اشاره به ارتباط صنعت و دانشگاه افزود: دانش آموختگان دانشگاه‌ها باید علاوه بر دانش، مهارت نیز داشته باشند که در شرایط فعلی تعداد آنها بسیار کم و این مسئله مشکلاتی را برای مدیران صنایع ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه مراکز آموزشی باید در صنایع ایجاد تا آموزش حین کار ارائه شود، تصریح کرد: دانشگاه در نمونه سازی بسیار موفق عمل می کند اما در زمان تجاری سازی طرح چندان موفق نبوده است. جبالبارزی، ادامه داد: در زمانی بحث اصلی دانشگاه ها فقط آموزش بود در حالی که اکنون از دانشگاه به عنوان واحد تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی یاد می شود و نگرش ها منطقی شده است.

وی اظهار کرد: انتخاب مدیر ارتباط صنعت و دانشگاه شهید باهنر کرمان از بخش خصوصی پس از حدود 30 سال، اجرای طرح کارورزی اختیاری برای دانشجویان و دانشگاهیان علاقمند و راه‌اندازی کمیته سیاست‌گذاری تعامل صنعت و دانشگاه از جمله فعالیت های اتاق کرمان در زمینه ارتباط صنعت با دانشگاه بوده است.

 عضو هیات رئیسه اتاق کرمان تصریح کرد: دروس عملی و گذراندن واحدها در کارگاه‌ها خدمت به دانشجویان است زیرا علاوه بر افزایش اعتماد به نفس آنها، باور صنایع نیز نسبت به آنها بهبود می یابد. جبالبارزی گفت: دانشگاه باید علاوه بر رسالت آموزشی خود به تجاری سازی بپردازند و درآمد داشته باشند.

رضایت 48 درصدی دانشجویان از طرح تعامل صنعت و دانشگاه

در این نشست مدیر سابق دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه، دانشگاه شهید باهنر کرمان، از اجرای طرح تعاملی دو طرفه سخن گفت و افزود: در این طرح دانشجویان علاقمند به شرکت در این طرح را به صنایع معرفی کردیم که در ابتدا این طرح از سال 94 با 60 دانشجو آغاز و در پایان سال 97 به 300 نفر رسید که در حال حاضر این تعداد بسیار بیشتر شده است. محمد داوری، با تاکید بر اینکه این طرح نتایجی خوبی داشت که حداقل می توان به افزایش اعتماد به نفس و کسب مهارت دانشجویان اشاره کرد، گفت: طرح اینگونه بود که دانشجو از ترم پنجم رشته های کارشناسی در صنعت مورد علاقمند خود و البته متناسب با نیاز و ظرفیت صنایع، هفته‌ای یک روز و در مجموع 16 هفته در طول یک ترم در صنعت کار می کند.

وی تصریح کرد: این طرح در سال 97 از بین 50 طرحی که از دانشگاه‌های کشور به وزارت علوم ارسال شده بود، جزء 11 طرح برتر کشور انتخاب شد. مدیر سابق دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه، دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: دو سال گذشته از بخش مهندسی صنایع دانشگاه شهید باهنر کرمان ارزیابی طرح را درخواست کردیم که 48 درصد دانشجویان راضی، 41 درصد نسبتا راضی و 11 درصد ناراضی بودند.

اعتماد متقابل صنعت و دانشگاه به یکدیگر

رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت ایران و استاد کامل رشته شیمی این دانشگاه نیز در این نشست گفت: در طول سال های متمادی دانشگاه‌ها از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی حوزه صنعت، درخواست کمک برای احداث پژوهشکده‌ها، دانشکده‌ها و یا تجهیز آزمایشگاه‌ها را مطرح می‌کردند اما در حال حاضر دانشگاه به این نتیجه رسیده که باید طرح جدیدی داشته باشد و اگر قرار است در خدمت تولید و حوزه های کاربردی باشد باید به اقدام دیگری دست بزند. عباس طائب افزود: در فعالیت های جدید دانشگاه علم و صنعت ایران، دفتر توسعه فناوری نیز راه اندازی شده، فضاهای فرسوده دانشگاه را در اختیار مراکز نوآوری خصوصی و یا غیر دولتی قرار داده‌ایم تا با بازسازی و نوسازی این فضاها، از ایده های دانشجویان و اساتید حمایت و در صورت امکان تجاری سازی ایده انجام شود.

وی تصریح کرد: صندوق سرمایه گذاری ریسک پذیر را نیز در معاونت پژوهشی دانشگاه با مشارکت 25 درصدی دانشگاه و 75 درصدی بخش خصوصی راه اندازی کرده‌ایم که انتظار می‌رود پس از ساخت نمونه آزمایشگاهی یک محصول، به صنعتی شدن، بازاریابی و بازارسازی آن کمک شود. استاد دانشگاه علم و صنعت ایران، با تاکید بر اعتماد صنعت به دانشگاه و دادن فرصت به آن بیان کرد: دانشگاه تولید را با همان کیفیت و کمیت صنعت انجام می‌دهد اما از صنعت نیز انتظار دارد نیازهای خود را به دانشگاه بگوید، قرارداد ببندد و تضمین خرید بدهد؛ که در واقع بحث تضمین متقابل مطرح است.

وی در ادامه گره کار را زمان عنوان کرد و گفت: از آنجایی که ممکن است مشکلات فعلی صنایع در آینده نیز وجود داشته باشد، اگر صنعت زمان بیشتری برای تولید محصول به دانشگاه بدهد می توان این تعامل را افزایش داد.

گفتنی است در این نشست جمعی از اساتید و فعالان صنعت به بیان نظرات، دیدگاهها و پیشنهادات خود رابطه با ارتباط موثرتر صنعت و دانشگاه پرداختند.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/1455
اخبار مرتبط
نظرات شما