• شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024

  • شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ -
  • 20 April 2024
رییس کل دادگستری استان،خبر داد

برگزاری ۳۷۵ مورد دادرسی الکترونیکی در کرمان

رییس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه ۶۱ درصد از زندانیان ماندگار در زندان های کرمان دارای جرم مواد مخدر بوده و موفقیت برنامه های کاهش جمعیت کیفری را با چالش مواجه می کند گفت: بیش از ۳۰۰ هزار نفر تبعه بیگانه در استان کرمان حضور دارند و روزانه ۱۵۰۰ نفر از اتباع یگانه غیرمجاز در محورهای مواصلاتی استان کرمان در حال تردد بوده که یا در استان ماندگار می شوند. ضمن اینکه اتباع بیگانه در ۳۰ درصد جرائم استان نقش دارند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: قضات کرمانی به طور متوسط در هر سال به دوهزار پرونده رسیدگی کرده و آنها را مختومه می‌کنند. یدالله موحد در دیدار رئیس قوه قضائیه با قضات و کارکنان دستگاه قضائی در کرمان افزود: این استان به عنوان پهناورترین استان کشور، ۱۱ درصد از خاک میهن اسلامی را به خود اختصاص داده و در این استان، ۴ مجتمع قضایی در مرکز استان و ۱۶ دادگستری، ۷ دادگاه عمومی، ۹ دادگاه عمومی بخش در سطح استان فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان استانی ویژه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۵۱ قاضی و یک هزار و ۲۶۸ همکار قضایی در استان کرمان فعالیت دارند.

موحد به فعالیت ۳۱۷ شعبه شورای حل اختلاف در استان کرمان اشاره و بیان کرد: در حال حاضر یک هزار و ۴۴۵ نفر در این شوراها مشغول به فعالیت هستند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: مردم استان کرمان نیز مانند سایر مردم کشور به تدابیر و اندیشه های تحول گرا و فساد ستیز ریاست قوه قضائیه در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب برای تحقق عدالت پایدار و سایر اهداف بنیان گذار انقلاب به منظور رشد و تعالی کشور و حل معضلات و تحول در دستگاه قضایی امیدوار هستند.

وی با اشاره به این مطلب که استان کرمان مهد سرداران و ۶۵۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و یک هزار و ۲۸۴ آزاده است، گفت: این استان ۲۵ درصد باغات کشور را به خود اختصاص داده است و با وجود سابقه تاریخی خود در حوزه های معدن، صنعت، کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری، مراکز فرهنگی و دانشگاهی نیز ظرفیت های منحصر به فردی دارد و این استان در حوزه صادرات غیرنفتی از استان های سرآمد در کشور به شمار می رود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان به آسیب ها و تهدیدات موجود در استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: این آسیب ها منشاء بسیاری از جرائم و دعاوی و ناهنجاری اجتماعی هستند و نباید از آنها غفلت کرد و باید در سطح ملی در مورد آنها چاره‌اندیشی شود.

موحد ادامه داد: استان کرمان در مسیر قاچاق و ترانزیت انواع مواد مخدر و روانگردان است و بالغ بر ۶۰ درصد مواد مخدر ورودی به کشور از پهنای این استان عبور می کند و این منشاء بسیاری از اقدامات خشونت بار است.

وی ادامه داد: کشف ۱۰۰ تن انواع مواد مخدر در ۱۰ ماه امسال که ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته گویایی این واقعیت است که این استان در حوزه قاجاق مواد مخدر با اسیب های جدی روبرو است.

رییس شورای قضایی استان کرمان با اشاره به این مطلب که ۶۱ درصد زندانیان مرتبط با مواد مخدر هستند، تصریح کر: این موضوع برنامه های کاهش جمعیت کیفری را با مشکل مواجه کرده است.

موحد گفت: ۳۰۰ هزار تبعه بیگانه مجاز و غیر مجاز در استان کرمان وجود دارد و برآوردها نشان می‌دهد که به طور متوسط روزانه ۱۵۰۰ نفر از اتباع بیگانه غیرمجاز در محورهای مواصلاتی استان در حال تردد بوده یا در این استان ساکن می‌شوند و ۳۰ درصد از جرائم خشن و سازمان یافته به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از سوی این افراد انجام می شود.

وی به وجود سلاح های غیرمجاز نیز اشاره کرد و گفت: وجود سلاح‌های غیرمجاز ظرفیت جنایی شرق و جنوب استان کرمان را افزایش داده و در کنار سایر زمینه‌ها باید مورد بررسی و چاره اندیشی قرار گیرد.

موحد تصریح کرد: محرومیت در بسیاری از شهرستان‌های استان به ویژه شهرستان های شرقی و جنوبی استان جدی و زمینه‌ساز بسیاری از جرائم دعاوی است.

وی ضمن بیان این مطلب که تاثیر پذیری امنیت استان کرمان از وضعیت استان سیستان و بلوچستان و امنیت شکننده دو کشور همسایه شرقی غیرقابل انکار است، گفت: خشکسالی و بحران عمیق کاهش منابع آبی استان نگران کننده است و در کنار آن توجه بیش از گذشته به امنیت کویر ضرورت دارد.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان گفت: افزایش نرخ اعتیاد، نرخ طلاق، مهاجرت و حاشیه نشینی، عدم مدیریت مناسب فضای مجازی، نرخ جمعیت کیفری، بیکاری و عدم پوشش خدمات ثبتی مناسب در مناطق دور افتاده از جمله این آسیب‌های موجود در استان کرمان است.

موحد به اهم اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه عدالت و ارتقای خدمات قضایی در استان کرمان اشاره و بیان کرد: اخیرا ۷ واحد قضائی در محروم‌ترین مناطق استان با هدف دسترسی آسان و سریع سریع قریب به ۳۰۰ هزار نفر از مردم به خدمات عمومی و خدمات عالی قضایی تأسیس شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: با رویکرد تامین قضات مناطق محروم استان تحت تدابیر معاون منابع انسانی و عنایت ریاست قوه قضاییه جذب اختصاصی قضات مناطق محروم فعلیت یافته و تاکنون سه دوره کارآموزی در کرمان برگزار و به اتمام رسیده و دوره چهارم در حال برگزاری است.

وی از ریاست قوه قضاییه خواست کل استان کرمان یا حداقل مناطق شرق و جنوب این استان که واجد شرایط هستند جزو مناطق محروم برای بهره‌مندی قضات سخت‌کوش از مزایای ماده ۱۳ آیین نامه گروه‌های شغلی قضات محروم شناخته شوند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل تعیین تکلیف پرونده های معوق نیز تاکنون ۵۲ درصد این پرونده ها در استان کرمان مختومه شده و امیدواریم با همت و پیگیری همکاران تا پایان سال به وضعیت مطلوب برسد.

موحد عنوان کرد: در راستای استفاده از ظرفیت شورای حل اختلاف نیز ظرف ۵ ماه تعداد ۲۸ هزار و ۲۵۵ پرونده به این شوراها ارجاع شده و شوراهای حل اختلاف استان ۴۲ درصد پرونده هارا به صلح و سازش مختومه کرده و رتبه دوم کشوری دراین زمینه را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: شورای حل اختلاف زندان های استان در سال گذشته از طریق مصالحه زمینه آزادی یک هزار و ۹۸۳ نفر را فراهم کرده اند و رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده اند.

وی یادآور شد: با تاسیس اقامتگاه موقت در استان کرمان در یک ماه اخیر از ورود قریب ۱۰۰ نفر از متهمین برای تامین تعهدات قرار وثیقه و کفالت به زندان جلوگیری شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در چند سال گذشته یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۷۰۷ پرونده در ارتباط با صیانت از حقوق بیت المال تشکیل شده است.

موحد یادآور شد: در استان کرمان از رونق تولید حمایت جدی شده و واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی مشمول حمایت های قضایی و حقوقی دادگستری استان قرار گرفتند.

وی راه اندازی کلینیک پزشکی و ارائه خدمات رایگان کلینیکی و پاراکلینیکی، اجرای طرح های احسان و شفا، احداث ۳۱۳ واحد مسکونی در قالب تعاونی مسکن که ۲۰۴ واحد آن تحویل شده و مابقی در حال تکمیل هستند را از ابتکارات استان کرمان برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری ۳۷۵ مورد دادرسی الکترونیکی، اجرای طرح ابتکاری استان با عنوان هر مسجد یک حقوقدان در ۱۰۸ مسجد، تدوین و عملیاتی کردن میثاق نامه عدالت و امنیت پایدار در مناطق جنوب و شرق استان با مشارکت شورای تامین استان علما و سران طوایف با رویکرد کاهش و کنترل تهدیدات و آسیب‌های اجتماعی، آموزش ۵ هزار حکمیت های قرآنی با رویکرد مداخلات سازشکارانه، راه اندازی سامانه ملاقات مردمی در مرکز استان و شهرستان‌های بزرگ استان از جمله اقدامات مهم دادگستری کل استان کرمان بوده است.

موحد گفت: در سال جاری ۳۵۰۰ مورد از درخواست‌های مردمی بررسی و تصمیمات لازم در مورد آنها اتخاذ شده است.

لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/1492
اخبار مرتبط
نظرات شما