printlogo


پورابراهیمی در ستاد عالی پسته استان،مطرح کرد
انتقاد از صدور 32 بخشنامه صادراتی در یک سال گذشته
انتقاد از صدور 32 بخشنامه صادراتی در یک سال گذشته
کد خبر: 738
نماینده کرمان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به صدور بخشنامه های پی‌درپی و بعضا متناقض در زمینه صادرات افزود: بیش از 32 بخشنامه در سال گذشته در زمینه صادرات صادر شده که سردرگمی برای فعالان این بخش ایجاد کرده است.
محمدرضا پورابراهیمی در جلسه ستاد عالی پسته استان کرمان با اشاره به مشکلات صادرکنندگان پسته اظهار کرد: وضعیت تسویه سال گذشته صادرکنندگان در بحث ارز مطرح است و این افراد از نحوه مواجهه بانک مرکزی نگرانی دارند.
وی با اشاره به صدور بخشنامه های پی‌درپی و بعضا متناقض در زمینه صادرات افزود: بیش از 32 بخشنامه در سال گذشته در زمینه صادرات صادر شده که سردرگمی برای فعالان این بخش ایجاد کرده است.
پورابراهیمی تصریح کرد: باید تسویه سال گذشته صورت بگیرد و مشکلات صادرکنندگان را رفع کنیم و لازم است از امسال برای صادرات پسته تا شهریورماه سال آینده تمیم گیری شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه بانک مرکزی نگران عدم بازگشت ارز به کشور است، گفت: باید بانک مرکزی در راستای وظایف خود به گونه ای عمل کند که دغدغه عدم بازگشت باقی نماند و رویه صادرات مانند سال های قبل انجام شود ضمن اینکه ما در شرایط تحریم هستیم و باید بحث نقل و انتقال وجوه را مورد نظر قرار بدهیم.
وی افزود: امسال 5 برابر سال قبل تولید پسته را داریم و نگرانی اصلی این است که تولیدکنندگان به دلیل عدم صادرات متضرر شوند.
پورابراهیمی اظهار کرد: باید قبل از فصل برداشت، ستاد عالی پسته کشور که مصوبات آن جایگاه قانونی دارد و وزرای تخصصی حضور دارند، تشکیل شود و خوشبختانه وزیر جهاد تصمیمات مورد نظر ما را دنبال می کند.
وی در ادامه بیان کرد: 80 درصد صادرات پسته کشور مربوط به استان کرمان است و نباید اجازه بدهیم این محوریت و مرجعیت تعیین قیمت و صادرات از استان کرمان برود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ستاد عالی پسته می تواند با دعوت از رییس کل بانک مرکزی مصوبه ای داشته و واردات در مقابل صادرات با ضریب 100 درصد که پیشنهاد انجمن پسته نیز هست را دنبال کند.
وی افزود: سالانه 40 تا 45 میلیارد دلار میزان واردات کالا به کشور است و حدود 2 میلیارد دلار صادرات پسته به راحتی می تواند حداقل جوابگوی کالاهای موردنیاز واردکنندگان در استان کرمان باشد.
پورابراهیمی با تاکید بر تشکیل شورای گفت و گوی استان برای تصمیم گیری در خصوص پسته اظهار کرد: طی سه سال اخیر ظرفیت بورس پسته را پیگیری کردیم و زیرساخت فراهم شده و این امکان وجود دارد کاری که در زعفران انجام شد، در پسته نیز صورت بگیرد و به راحتی می توانیم رینگ صادراتی بورس پسته را ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از مزایای بورس این است که پسته کاملا استاندارد و با قیمت چند برابر صادر می شود و محور اصلی بورس پسته بازرگانان هستند و از مکانیزم ها استفاده می کنند.
لینک مطلب: http://eghtesadkerman.ir/News/item/738