• چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ -
  • 17 April 2024

  • چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ -
  • 17 April 2024
معاون عمرانی استاندار کرمان خبر داد:

۴۰۰ میلیارد تومان برآورد خسارت سیل و طوفان در استان کرمان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در هفته پایان تیرماه سیل و طوفان خسارت های زیادی به استان وارد کرد، گفت: تاکنون ۱۴۰ میلیارد تومان برآورد خسارت ناشی از سیل به بخش کشاورزی و زیربنایی، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نوسازی و تعمیر منازل مسکونی و ۱۶۰ میلیارد تومان برآورد خسارت طوفان صورت گرفته است.

سیدصطفی آیت اللهی موسوی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه استانی کرمان با اشاره به سیل اخیر در استان اظهار کرد: بارش های هفته پایانی تیرماه در زمان کوتاه و حجم زیاد و به صورت رگباری اتفاق افتاد و در برخی مناطق استان سیل به وقوع پیوست.
وی افزود: خسارات عمده به بخش کشاورزی، تاسیسات زیربنایی و منازل مردم وارد شده و متاسفانه پنج نفر از هم استانی هایمان را در این سیل در شهرستان بافت از دست دادیم.
موسوی با اشاره به اینکه خسارت حوادث طبیعی در روزهای اخیر در دو بخش سیل و طوفان بوده، تصریح کرد: تاکنون ۱۴۰ میلیارد تومان برآورد خسارت ناشی از سیل انجام شده که ۳۵ میلیارد تومان مربوط به بخش زیربنایی و ۱۰۵ میلیارد تومان بخش کشاورزی است.
وی بیان کرد: در سیل اخیر منازل مسکونی مردم نیز دچار خسارت شده که حدود ۲۰۰ خانه نیاز به تعمیر و ۱۰۰ مورد نیاز به نوسازی دارد و حدود ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد نیاز اعتباری این حوزه است.
جانشین ستاد مدیریت بحران استان کرمان گفت: در طوفان نیز ۱۶۰ میلیارد تومان تا امروز برآورد خسارت صورت گرفته که ۴۸ میلیارد مربوط به زیربنایی و ۱۱۲ میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد شده است.
وی افزود: طبق قانون مدیریت بحران، باید برآوردها در فرم های مخصوص تهیه و به استان ارسال شود که تائید و برای وزارت کشور ارسال می کنیم، در دولت مصوبه می گیرد و تامین اعتبار خواهد شد و این روند زمان بر است.
موسوی تصریح کرد: برای اینکه سریع تر خدمات را به مردم برسانیم در جلسه ای که بعد از وقوع سیل در منطقه داشتیم و تماسی که با مرکز کشور گرفتیم، قول دادند تامین وجه به صورت علی الحساب صورت بگیرد که کار برای منازل مردم اغاز شود و از فردا(یکشنبه) کمک بلاعوض به حساب مردم واریز خواهیم کرد و عملیات تعمیرات منازل نیز انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه با هماهنگی صنایع و معادن بزرگ استان قول پرداخت وجوهی را گرفتیم، بیان کرد: از روز دوشنبه هفته جاری یکسری اقلام موردنیاز ابتدایی از جمله فرش و ... را به مردم منطقه سیل زده می رسانیم.
معاون استاندار کرمان درباره پیش بینی وقوع سیل اخیر اظهار کرد: هواشناسی هشدارها را قبل از وقوع بارش ها داده و رسانه ها اعلام کردند و ما در مدیریت بحران و روابط عمومی استانداری از طریق سیستم پیامک و اطلاع رسانی و به روش های مختلف هشدارها را اعلام کردیم و جلسات مدیریت بحران شهرستان ها قبل از بارش تشکیل شده بود.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره بروز خسارت های سنگین در پی بارش ها در استان کرمان برای چندمین بار گفت: ۱۲ هزار کیلومتر رودخانه در استان داریم که ۸۰۰۰ کیلومتر آن در مناطق مسکونی است.
موسوی ادامه داد: در سیل فروردین سال گذشته اعلام کردم که شهر زهکلوت در مسیر سیلاب قرار گرفته و این خسارت بار است و طبیعت مسیر خود را می رود؛ رودخانه، خانه رود است و متاسفانه با تصرفاتی که در مسیر و حریم رودخانه صورت می گیرد، موجب بروز خسارت می شود.
وی با اشاره به اینکه بعضا منازلی که تخریب شده بدون مجوز ساخته شده، بیان کرد: در روستای هراران بردسیر عرض رودخانه ۲۰ متر بوده و اکنون سه متر مسیر عبور آب است و درخت کاشته و منزل ساخته شده و در زمان بارش ها چنین وضعی رقم می خورد.
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: وضعیت رودخانه ها رها شده و این رهاشدگی موجب عدم بارش در طول سال ها بوده که مردم احساس کردند می شود ساخت و ساز کرد و تصرف کرد.
وی با اشاره به اقداماتی که در دوره تصدی اش در معاونت عمرانی استانداری برای آزادسازی حریم رودخانه ها صورت گرفته، بیان کرد: حدود ۱۴۰ کیلومتر رودخانه های استان را با کمک ماشین آلات صنایع و معادن لایروبی و ۲۰ میلیارد تومان در این حوزه هزینه شد.
موسوی تصریح کرد: تصرفات رودخانه ها هم باعث ورود آب به راه های اصلی و منازل مردم می شود و اخیرا در بردسیر پل هایی که توسط مردم ساخته شده بودف با دستور قضائی تخریب کردیم که در نوبت دوم بارندگی آب به راحتی عبور کرد.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/3725
اخبار مرتبط
نظرات شما